Single Origin

Guatemala Pablo Pablo

blodapelsin KARAMELL Mjukbärig

Hela bönor

kr 159.00

  • EUR: 13.91€

Filberto Pablo Pablos kaffe har inga ess i rockärmen: inga banbrytande bearbetningstekniker, inga exotiska varieteter, bara en omsorg kring alla de steg i odlingen som gör att kaffet smakar så gott. Hans våtförädlade kaffe från varieteterna Caturra & Bourbon är perfekt balanserat, med sötma & syra från körsbär och apelsin som balanseras av djup kola och nougat.

Kaffebären – som plockas för hand – skalas samma dag och jäser i 24 timmar, tvättas och blötläggs ytterligare en gång. Kaffet torkas därefter på torkbäddar och sorteras omsorgsfullt lott för lott.

Filberto Pablo Pablo är första generationens kaffeproducent. Hans gård ligger i staden San Antonio Huista, i Huehuetenango-regionen. Filbertos kaffebär plockas i totalt två omgångar per skörd, för att säkerställa att endast de mogna körsbären plockas. Bären skalas samma dag som de plockas och fermenteras i bassänger under cirka 24 timmar. Kaffet tvättas sedan och flyttas till torkplatser för att torka i ett 5 cm tjockt lager i fem dagar.

”När vi köpte marken fanns det en del gamla och övergivna träd och vi var tvungna att plantera helt nya träd och arbeta hårt med att få liv i jorden”, säger Filberto.”För närvarande har vi arbetat med kaffe i mer än 10 år. Det går inte en dag utan att vi besöker gården för att se till att alla plantor är friska och starka. Det är vårt enda yrke och vår familj är helt beroende av det”, säger Filberto.

Guatemala Coffee
Vikt 0.25 kg
Land

Guatemala

Producent

Filberto Pablo Pablo

Region

Huehuetenango

Växthöjd

1650 – 1700 meter

Art/Varietet

Caturra & Bourbon

Processmetod

Våtförädlat / Tvättat

Torkmetod

Sol på betonggolv

Skördeperiod

Mars 2024

Lottstorlek

315 kilo

Gringos köpvillkor

Du gillar kanske också…

  • blodapelsin, MJÖLKCHOKLAD, Persika
    Från kr 119.00
    • EUR: 119.00€ - 1,695.00€
  • Brygg
    Elegant, Fruktig, Smakrik
    Från kr 205.00
    • EUR: 205.00€ - 1,995.00€
  • Single Origin
    körsbärsblomma, lime, vita druvor
    kr 219.00
    • EUR: 19.15€

Relaterade produkter